Postnummer |
Tillgängligheten av varor i butik kan skilja sig, därför kan en vara i din varukorg tas bort när du byter butik.

Låt sommarens fester blomstra

Låt sommarens fester blomstra

Under sommaren väntar många tillfällen till kalas och fest. Vi firar allt från dop, bröllop till kräftskivor och sommarfester. Blommor gör det extra fint och skapar en trivsam och festlig stämning och sommarkänsla. Plantagen har fint kombinerade buketter och blommor som enkelt gör sommarfesten och dukningen till en höjdpunkt.

Vackra dukningar och bordsdekorationer

 • Gröna girlanger
  Gröna girlanger är perfekt dekoration till festen med många gäster. Som en sammanlänkande grön tråd slingrar de sig fram över bordet. Bind ihop rankor av murgröna med gröna blad från trädgård och butik, stick i blommor som nejlika, krysantemum, kalanchoe. För att hålla girlangen fräsch kan du lägga den svalt och spraya med vatten tills gästerna anländer. Varför inte blanda in ätbara växter i bordsdekorationen så kan gästerna krydda upp själva? 
   
 • Vackra kransar som bordsdekoration
  Blomsterkransar är inte bara till huvudbonad de gör sig även utmärkt på bordet. Så här binder du enkelt en krans av tex gentiania, gullrisp, kamomill och gröna kvistar. 

 • Klassiska liljor
  Liljor i vitt eller rosa i höga vaser ger ett magnifikt och klassiskt uttryck, tillsammans med ett par kandelabrar ger det buffébordet härlig höjd. Lägg gärna några stenar i botten på vasen så står blommorna stadigt.
   
 • Sommarfint med ängsblommor
  Plocka in naturen och blanda vilt från trädgård, äng och butik. Välj en vid vas och fyll på med blommor och grönt så att blommorna står stadigt. En vild blandning i midsommartid kan med fördel bestå av; pion, hortensia, jättedaggkåpa, prästkragar, prärieklocka, nejlika, blåklint och gentiana. Kombinera gärna en bukett själv och skapa ditt eget arrangemang. Lek med färg, form, smak och doft för att sätta fart på alla sinnen.

 • Många små vaser med enstaka blommor
  Enstaka blommor och blad i höga och låga vaser som du placerar i grupp på bordet eller hänger i snören från taket kan varierar i det oändliga. Lek med färg och form, ta upp vasens färg i blomman eller blanda regnbågens alla färger. Kalanchoe, alströmeria, pion och blommor av daggkåpa är några exempel på blommor som passar bra att korta av och sticka ner i små vaser.

 • Bröllopsdukning
  Lampslingor, ljus och gröna kvistar skapar en härligt grönskande stämning vid dukning både i partytält, på altan och inomhus. Lägg till ljusa rosor eller pioner, blad och blommor av daggkåpa och slingor av murgröna så har du fått en fin bröllopsdukning.

Fira med en bukett

Det finns alltid en anledning att göra någon glad med en bukett. Blommornas färg och buketternas känsla följer årstid så väl som säsong. Vid högtider, så som exempelvis Sveriges nationaldag som firas den 6 juni varje år, hittar du alltid färdigbundna buketter som passar både att ge bort eller köpa till dig själv.

Vill du veta mer?

Råd till hur du sköter dina snittblommor >>
Så binder du en midsommarkrans i fyra enkla steg >>

Vas Leya

Höjd 19 cm, Blå

9990
Läs mer
Att betala
Till kassan – Varor
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc