Lyckas med julgranen – så gör du

Lyckas med julgranen – så gör du

Julgranen är som kronan på verket när julen står för dörren. För många familjer är det en viktig årlig tradition att välja, frakta hem, klä och kanske till och med dansa kring denna julsymbol. Men hur ska egentligen granen tas om hand på bästa sätt?

Gör så här med din julgran

När du har valt din favoritgran är det dags att frakta hem den. Om du ska lägga den på biltaket, och köra en längre sträcka, kan det var bra att få julgranen inpackad i plast eller nät för att skydda den mot den kraftiga vinden. Eller så väljer du den enklaste vägen, att beställa granen online och få den levererad ända fram till dörren, supersmidigt! 

När du fått hem din julgran, steg för steg

  1. Ta bort nätet runt granen så att grenarna har möjlighet att räta ut sig.
  2. Placera gärna granen i ett förråd, garage eller nära en husvägg på balkongen eller altanen - innan du tar in den i rumsvärmen. Bästa tiden att ta in granen är när vädret är milt så blir inte temperaturskillnaden så stor.
  3. Gör ett nytt snitt med yxa eller såg, det kan du få hjälp med hos oss när du köper din gran och sätt granen i vatten, gärna redan ute om vädret är milt.
  4. Väl inne placerar du trädet i en stadig julgransfot och ser till att granens stam hela tiden står i vatten.
  5. Dags att klä och dekorera din gran med vackra julgransprydnader.
  6. Har du möjlighet att duscha trädet med sprayflaska så hjälper det mot uttorkning då julgranen är känslig för torr inomhusluft.

Sköt om din gran, så håller den längre

  • Vattna, vattna och vattna igen. En julgran får inte torka ut så du behöver fylla på vatten varje dag för att den inte ska börja barra. Se alltså till att det aldrig är slut på vatten i julgransfoten.
  • Man kan faktiskt tänka på granen som en snittblomma och ge den ungefär samma skötsel. Tillsätt gärna snittblomsnäring i vattnet för ett lyckat resultat.

Mer tips om hur du skapar julstämning hemma

Välj rätt julgran >>
Julblommor som skapar julstämning >>

 

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc