Möblera grönt med växter högt och lågt

Du kan göra mycket med växter i inredningen. Placera krukor med växter både högt och lågt, i amplar och på golv. Varför inte skapa en grönskande läshörna? Eller skärma av en del av ett rum med krukväxter som avdelare? Det är endast din fantasi som sätter gränserna när du inreder grönt.

Möblera grönt med växter högt och lågt

Så inreder du med växter inomhus

Dina växter kan bli rumsavdelare, insynsskydd, gardiner, hängande konstverk och inte minst stämningsskapare. Något få möbler eller tavlor kan mäta sig med. Ett hem fullt med växter är dessutom trendigare än någonsin. Förutom att avskärma och skydda mot insyn, skapa mysiga hörn och rum i rummet.

Växter som rumsavdelare

 • Har du en låg bänk med krukväxter på kan du enkelt dela av ett rum i två delar. Blanda växter i olika färg och form för att samtidigt skapa ett vackert blickfång.
   
 • Om du har krokar i taket kan du hänga amplar ovanför bänken för att förstärka den rumsavdelande effekten. Kanske med hjälp av en gullranka eller en murgröna?
   
 • Större växter i breda eller höga krukor direkt på golvet bildar i linje en rumsavdelare av rang. Perfekt för vardagsrummets läshörna, lekhörna eller arbetsutrymme. Varför inte använda dig av guldpalm, förmakspalm och en stor kalathea?
   
 • Vill du skapa en insynsskyddad plats i en dunklare del av rummet är fredskalla, garderobsblomma och svärmorstunga rätt växter att gå på. De behöver inte så mycket ljus. I riktigt mörka hörn kan du enkelt använda växtbelysning till dina växter.

Växter som insynsskydd och gardin

Det är inte bara fint med växter i fönstren, de skyddar även mot insyn. Här kan du mixa och matcha med färg, form och storlek.

 • I fönstersmygen trivs många växter. Stora växter som kaktus, chiliplantor och monstera skapar både insynsskydd och ger rummet charm.
   
 • Häng amplar i olika höjd som ger insynsskydd och blir ett snyggt substitut för gardiner. Korallkaktus, ampellilja och gullranka gör sig bra hängandes och skapar en trivsam känsla.
   
 • Aloe vera, kanariebanan, euforbia och kopparranka ger fönstret en exotisk stil som både sätter stämningen i rummet och skyddar mot insyn.

Växtbelysning där ljuset inte kommer åt

Med växtbelysning kan du placera växter i mörka hörn och ändå få dem att växa och frodas. Du kan skapa små ekosystem med ljuset och kan odla egna kryddväxter och örter. Varför inte odla din egen basilika, timjan, koriander eller dill på en bänk i köket? Lycka till med att inreda grönt hemma, med växter i olika former, färger och storlekar.

Läs mer

Inred med växter i olika storlekar >>
Så lyckas du med en ny växt >>
Inred med krukor inomhus >>Gullranka ampel

Höjd 40 cm, Grön

329:-
Läs mer

Äkta aloe

Höjd 25 cm, Grön

9990
Läs mer

Ampelkruka Nova

Ø23 cm, Grå

349:-
Läs mer

Ampelkruka Edith

Ø25 cm, Grå

149:-
Läs mer

Ampelkruka Alva

Ø16 cm, Grön

249:-
Läs mer
Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen