Vill du skapa en inbjudande och ombonad inredning med växter och krukor? Sätt stilen genom att blanda krukor på olika höjder hemma och våga lek med både färg och form för att skapa gröna oaser.

Inred med krukor inomhus

Form och färg förstärker inte bara dina växter utan skänker även prakt till hemmet, vilket är ett enkelt sätt att skapa en hemtrevlig inredning på. Låt olika material och krukstorlekar mixas i kluster för att få till avslappnade oaser av grönt att njuta av. Tänk på att bygga på höjden för att få plats med mer.

Krukor hittar du i keramik, lera, korg, sjögräs, porslin, zink, plast och glas. Det finns alltså mycket att variera med när du inreder med krukor inomhus.

Krukor på alla nivåer

Ett sätt att skapa ett grönt rum på är att låta krukorna med växter stå på olika höjder och synas både högt och lågt. Det förstärker känslan av växtlighet och åstadkommer snabbt en förändring hemma.

  • Ha större krukor i lera, keramik, sjögräs och korg ståendes på golvet. Blanda gärna material.
  • Häng tunna glaskrukor med suckulenter och kaktusar från tak och gardinstänger, blanda med amplar med krukor i keramik och lera.
  • Låt krukor med mönster och patina stå på bord och hyllor, lätta att beskåda.
  • En hög med böcker i ett hörn skapar en piedestal att placera din favoritkruka på.
  • Minikrukor med växter i går att kombinera i en mängd olika färger och former. Placera dem antingen på en bricka, i en glaskupol eller matcha dem tillsammans med andra större krukor.

Gruppera dina växter

Ett annat sätt att bygga oaser av grönt på är att skapa stilleben med växter i krukor. Gruppera växterna som du skulle arrangera vaser eller prydnadssaker på – i ett frodigt hörd på sidobordet, på en fönsterbräda eller en väl vald plats på golvet. Blanda låga med höga krukor.

  • Gruppen växter får gärna variera i färg. Några med mörkgröna, större blad passar perfekt till de med mindre, ljusa blad. Kombinera gärna med lila- och purpurfärgade bladbegonior eller palettblad.
  • Låt krukor i olika mönster mixas och komplettera varandra.  
  • Vill du ha en tropisk känsla? Satsa på en eller flera guldpalmer i större krukor som står omringade av mindre ormbunkar och miniväxter i glaskupor. Tänk yvighet och variation.
  • På en hylla kan en gullranka i en färggrann kruka hänga ner sina gröna rankor bredvid en garderobsblomma i keramikkruka och elefantöra i lerkruka. Det skapar ett bra blickfång.

Läs mer

Inred med blommande växter >>
Tips för vattning av dina inomhusväxter >>Korg Alex

Ø30 cm, Beige

349:-
Läs mer

Kruka Ashley

Ø15,5 cm, Grå

169:-
Läs mer
Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen