Postnummer |
Obs!
Tillgängligheten av varor i butik kan skilja sig, därför kan en vara i din varukorg tas bort när du byter butik.

Skapa en välkomnande höstentré

Odla på balkongen

Gör din balkong till en odlingsoas att njuta och äta av. Även på små ytor kan du odla mycket godsaker som bär, frukt, grönsaker och kryddor. Så från grunden eller börja med uppväxta plantor beroende på dina önskemål och ambitioner.

Smarta lösningar för enklare balkongodling

Planteringskärl anpassade för att odla på mindre ytor gör det enklare att lyckas. Vilket kärl du än väljer att odla i är jorden viktig. Välj en jord anpassad för det du vill odla och tillför näring regelbundet under sommaren.

Tre smarta produkter för odling

 • Herba, krukan som du viker ut när du behöver den. En kruka som andas, inte läcker och som går att vika ihop. Krukorna är lätta att flytta med sina handtag och de ger rötterna luft utan att läcka vatten. Mellanstorleken kan även sättas i en ställning. Den är perfekt för att dra upp nya plantor och ha som reserv när du behöver flytta en växt. Varför inte ta med favoriterna till sommarstugan i några Herba?
   
 • Cultura, är en planteringslåda med innerduk som gör det enkelt att odla bär och grönsaker på balkongen. Lådan finns i två olika höjder och storlek, passande spaljé finns att köpa till om du vill ha klängväxter eller stöd för dina växter.
   
 • Olea, en krukserie för alla. De klassiskt rena krukorna i terrakotta är inte bara unikt enkla i sin tidlösa design. De är dessutom frosttåliga och kan stå ute året om. Med olika form, höjd och storlek gör Oleakrukorna det lätt att odla grönsaker och dekorera med blommor även på riktigt små ytor. Olea finns i hel, halv, kvartsstorlek och i olika höjder. Du kan placera växter med helt olika vattenbehov vid sidan av varandra. Det är också mycket lättare att byta ut växter med olika blomnings- eller skördetid utan att skada det som är planterat bredvid.

Stötta upp din odling

Ett snöre från taket är enklaste stödet för gurka och tomater. Även om en spaljé förstås är en mer lätthanterlig lösning. En enkel pinne som stöd är funktionell och oftast lätt att dölja när dina chili- och paprikaplantor börjar mogna och behöver stöd.

Tips på vad du kan odla på balkongen

 • Potatis
  Te en vanlig hink eller stor kruka och tryck ner sättpotatis i en  bra färdigköpt jord och skörda färskpotatis till midsommar.

 • Smultron och jordgubbar
  Smultron och jordgubbar går utmärkt att plantera tillsammans, som alla bär vill de ha mycket sol och regelbundet med vatten för att bären ska bli söta och goda.

 • Blåbär och lingon
  Odla blåbär och lingon på balkongen i så kallad sur jord – exempelvis. rhododendronjord eller hortensiajord. Blåbär ger större skörd och finare bär om du planterar två olika sorter på balkongen så att de kan pollinera varandra. Blåbärsbusken får dessutom en röd och fin höstfärg på bladen medan lingonet är vintergrönt och pryder sin plats även under vinterhalvåret.
   
 • Stora bärbuskar
  Vinbär, krusbär och björnbär är exempel på bärbuskar som kan planteras i stora krukor på balkongen.
   
 • Fruktträd
  Välj ett träd som inte blir så stort som ett pelarträd eller svagväxande träd. Det finns sorter av körsbär-, äppel- och päron. 

Läs mer om odling

Odla i pallkrage >>
Träd på balkong >>

Cultura odlingslåda på ben Djup

Längd 78 cm, Trä

999:-
Läs mer

Spaljé Cultura

Höjd 114 cm, Svart

379:-
Läs mer

Kruka Olea

Höjd 35 cm, Terrakotta

499:-
Läs mer

null

null, null

Läs mer
Halvkruka Olea
red
40%

Halvkruka Olea

Höjd 25 cm, Terrakotta

10740 179:-
Läs mer

Fat Olea

Ø40 cm, Terrakotta

259:-
Läs mer
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc