Växter som rumsavdelare

Växter som rumsavdelare

Visste du att du kan använda växter för att dela av ditt vardagsrum på ett enkelt sätt? Några få men rätt placerade växter ger helt plötsligt en helt ny plats för läshörnan, tv-soffan eller matgruppen.

Skapa din egen djungel i vardagsrummet med stora växter på golvet, i fönstret och härliga rosor på soffbordet. Med pallar och piedestaler kan du placera växterna i olika höjd. I åtta enkla steg skapar du en fin effekt och det ryms fler växter på liten yta.

Så här använder du växter som rumsavdelare

1. Skapa ditt eget rum i rummet genom att dela av med en låg bänk där du kan sätta flera större växter tillsammans som bildar en grönskande vägg. Blanda gröna växter med olika höjd, bladform och färg.

2. Använd gärna riktigt stora krukor utan hål i botten så underlättar du skötseln. Duscha dina växter varannan vecka så håller de sig fräscha och fina samtidigt som de gör luften ännu bättre.

3. I de lite mörkare hörnen och vrårna passar garderobsblomman och svärmorstungan perfekt. De är båda lättskötta växter som inte behöver så mycket ljus.

4. Gör läshörnan i vardagsrummet till en grön oas. Med stora växter på golvet och växter i ampel kan du få lugn och ro med hjälp av växterna. Förmakspalm och monstera tillhör våra mest lättskötta favoriter för dig som inreda ditt hem med växter.

5. Du kan också samla många växter tillsammans på ett litet bord, klipp av en kvist och sätt i en fin vas, placera dem på rad i fönstret och skapa ett grönskande insynsskydd. Eller blanda fritt mellan olika sorters blommor och grönt i buntar. Låt kreativiteten flöda och skapa din egen bukett eller bordsdekoration. Inspireras av snittblommor här >>

6. Du som inte är så mycket för att sköta blommor, skaffa dig en stor skål eller ett fat och placera kaktusar och suckulenter tätt i den. De är fina på soffbordet och tål att bli bortglömda ibland. Exempel på en bra kombination är en svärmorstunga, aloe vera, sansiveria, crassula och ripsalis.

7. Gröna växter med olika bladform och färg ger liv och tänk på att vita neutrala krukor alltid framhäver växterna mer. Kombinera en stor fredskalla tillsammans med kalathea och ormbunkar. En kvist av fredskallan blir också en hållbar snittblomma.

8. Vill du ha bättre luft inomhus? Fredskallan är en uppskattad krukväxt tack vare sina vackra gröna blad och härliga vita blommor och dessutom är det en av de bästa växterna som finns när det gäller luftrening. Läs mer om våra lättskötta och luftrenande växter här >>

Vill du veta mer? Se våra inspirerande guider för blommor och växter inomhus >>