Lär känna trädgårdsmästaren Miriam Gysling

Miriam Gysling har alltid varit intresserad av trädgårdar. Intresset kom från hennes mamma och mormor som båda har ett stort intresse för växter.

Lär känna trädgårdsmästaren Miriam Gysling

Namn: Miriam Gysling
Jobb: Trädgårdsmästare och kundservicemedarbetare
Plats: Plantagen Stockholm


Miriams mamma hade en väldigt fin trädgård där hon bjöd in Miriam till att lära sig mer om växter. De var till exempel ofta ute i skogen där hennes mamma visade henne olika typer av växter vilket gjorde att kärleken till växter smittade av sig tidigt. Sedan dess har den bara fortsatt att växa.

– Det är ju kul att experimentera, så var inte för orolig och ha inte för höga krav på dig själv. Jag har ju själv varit nybörjare och för mig har just det här att testa varit en del av att öka mitt självförtroende i trädgården, säger Miriam.

Miriam bestämde sig för att utbilda sig till trädgårdsmästare för att verkligen kunna fördjupa sig i allt som rör växter. Under utbildningens gång fick hon lära sig om bland annat landskapsvård och köksträdgårdar. Hon var ute mycket i fält och både designade och odlade egna köksträdgårdar för att lära sig så mycket som möjligt.

– Det är en sådan boost när man lyckas att få upp det där fröet. Det är en jätteskön känsla. Ta vara på det, tipsar hon.

Efter två år blev hon färdigutbildad trädgårdsmästare med stor kunskap, som hon gärna delar med sig av till alla kunder på Plantagen där hon arbetar på kundtjänst. Där hjälper hon kunder med alla möjliga typer av frågor och funderingar och hennes gedigna kunskap och erfarenhet som trädgårdsmästare kommer väl till nytta.

– Det som man oftast gör fel med krukväxter på vintern är att man vattnar dom för mycket. För i kombination med den lilla mängden ljus så dricker dom mindre, säger hon.

Miriams kunskap är bred men hennes hjärta brinner lite extra för inomhusväxter. Just krukväxter är hennes stora passion och där briljerar hon verkligen med sin kunskap. 

– Vill man väldigt gärna ha gröna och frodiga växter, som i en djungel, då gäller det att spraya blad. Man även kan köpa luftfuktare för att hjälpa till, stora eller små.


TIPS FRÅN MIRIAM
Miriam Gysling, trädgårdsmästare på Plantagen, med extra intresse för krukväxter i allmänhet och kaktus och Philodendron i synnerhet. 
 

Hjärtefråga:
Krukväxter.

Bästa tips när det gäller att inreda med krukväxter:
Det handlar om tid och att prova att flytta runt lite då och då. Fundera också på vad för kruka du gillar och om den passar med växten och med inredningen. Så är det ju egentligen med alla andra inredningsdetaljer. Att försöka hitta den bästa platsen att placera något på.

Bästa tips när det kommer till att hantera skadedjur:
Universallösningen är ju såpablandning men med trips är det bra med neemolja. Den är superbra och med den gör man så att man blandar oljan med vatten så det löser upp sig bra.

Bästa tips kring växter som trivs i torr luft:
Kaktusar och suckulenter och den typen av växter som lever i torra och varma klimat. 


Fler trädgårdsmästare


Teman:

Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen