Julblommor, mys och glöggparty

Julblommor, mys och glöggparty

Skapa julstämning hemma med några enkla knep. Vi tipsar om julblommor och dekorationer som passar såväl i entrén som på köksbordet. Allt för att skapa extra myskänsla i hemmet inför glöggpartyt med vänner eller lata dagar med familjen.

Skapa julstämning hemma

Inför advent och jul dekorerar vi våra hem för att skapa stämning och julfrid. Vi lyser upp rum och fönster med stjärnor och ljusstakar, placerar tomtar i varje vrå och inte minst använder vi blommor och grönt för att få till den riktiga julkänslan. Vår önskan om traditioner och färger är troligtvis några av anledningarna att de ”gamla” julblommorna fortfarande är aktuella.

 • Populära julblommor
  Julbegonian är den blomma som har funnits med längst, redan på 1920-talet var den populär. Nu är våra topp tre populäraste julblommor hyacint, amaryllis och julstjärna. Nya sorter och färger kommer till och byts ut för att hänga med trender och utveckling men det traditionella vita och röda följer med från år till år.
   
 • Julgrupp till matbordet
  Ett lågt jularrangemang på köksbordet blir fint och framhäver blommorna lite extra. Välj ett fat eller låg skål, nytt eller gammalt och fyll på med jord, sätt ner tre vita hyacintlökar tillsammans med en liten planta vaktelbär, täck jorden med kuddmossa och dekorera med några små äpplen. Spraya mossan med vatten lite då och då så håller den sig grön och fin. För att förhöja julkänslan kan du lägga ut granris som en löpare på bordet. Placera ut många små värmeljushållare i arrangemanget så är julstämningen ett faktum. Var noga med att alltid ha uppsikt över levande ljus.
   
 • En vacker bukett till vardagsrummet
  Tillsammans med elljusstakar eller stjärnor kan du i vardagsrummet satsa på en mer vågad bukett som garanterat kommer att väcka uppmärksamhet. Blanda exempelvis snitthyacinter, tulpaner, eukalyptus och skimmia i rosa, mörkröda och grå toner. Lägg blommornas stjälkar i en spiral och bind dem samman. Eller köp en färdigkomponerad bukett och placera i en häftig vas. Kom ihåg att fylla på nytt fräscht vatten med några dagars mellanrum så håller sig blommorna längre. Placera ut några höga glasvaser och lyktor med blockljus i rummet för extra myskänsla.
 • En doftande kvist till badrummet
  Visst känns det väl lite extra lyxig med en blomsterkvist och levande ljus i badrummet?! Välj till exempel en ros, hyacint eller tulpan och placera i en hög och smal vas. Ett ljus med julens dofter sprider känsla av välbefinnande.

Blickfång vid entré och på altan

Ute är det mörkt och kallt men med några ljusslingor och lyktor blir känslan varmare. Vira en ljusslinga runt altanräcket tillsammans med granris, sätt en julgransslinga i utegranen eller entrén och plantera några julrosor i korgar omhuldade med grönmossa och granris. En stor och härlig krans på dörren hälsar välkommen.

Kungsgran i kruka - inspireras av något nytt 

En nyhet är Abies Nordmanniana – en kungsgran som finns i mindre storlek och som är planterad i kruka. Det perfekta alternativet för den som vill inspireras av något nytt eller om man inte får plats med en traditionell julgran hemma. En bra växt att dekorera med olika julsaker och sätta en liten ljusslinga på. Den trivs bäst i ljus och sval miljö.

Lysande välkomnande i hallen

Tallris i en stor kruka i hallen med en ljusslinga och eventuellt små rosetter i rött eller vitt som hälsar både dig och dina vänner välkomna in i värmen. Se till att fylla på vatten då och då så håller riset hela julen.

Juldofter från köket

Ge köket julkänsla med en fin, lysande adventsstjärna i fönstret. Placera två höga krukor med amaryllis på fönsterbläcket, lägg grönmossa runt löken och dekorera med ett par skivor torkade apelsinskivor och kanelstänger.

Mer jul

Lys upp mörkret med rätt belysning >>
Olika sorters barr för entrén >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc