Julpynta entrén med vintergröna växter, julblommor och kvistar. Att julpynta hallen får dina gäster att känna sig välkomna så fort de kliver över tröskeln.

Skapa en julig entré

Vintriga barrväxter i kruka

Barrväxter är inte bara fina att vila ögonen på – de doftar gott och är förknippade med julen. Det finns massor av sorter med barrväxter som passar i entrén, till exempel vid varsin sida om dörren eller som stilleben på hallbordet inomhus.

Exempel på fina barrväxter till jul

  • Ädelcypress – En pelarformad växt med mjuka barr som är riktigt vacker i en kruka. Har du en entré i soligt läge är det bra eftersom ädelcypresser tycker om ljus.
     
  • Sockertoppsgran – Utanför ytterdörren gör sig sockertoppsgranen riktigt bra. Om du har den inomhus kan du pynta den med små kulor och glitter, medan en ljusslinga blir fin utomhus.
     
  • Himalayaceder – En perfekt entréväxt med söta hängande grenspetsar och yviga barr. Dekorera med små skäggiga tomtar under på ett bord och ställ gärna en fin julros bredvid. Fungerar även fint på farstukvisten med en ljuslykta bredvid.
     
  • Pinje Silver Crest – Denna ljusgröna och eleganta lilla barrväxten är fin som solitär vid entrén – i kruka eller som en del av ett större arrangemang med vaktelbär.

TIPS! Arbeta gärna med olika gröna nyanser och ställ ut på farstukvisten eller innanför ytterdörren. Grönt är skönt och ju mer av det goda i olika nyanser desto mer kreativt ser din växtgrupp ut. Kanske kan du till och med låta hela gruppen stå och vila på en bädd av granris.

Arbeta på höjden om du har trappa

Om du har förmånen att ha en liten entrétrappa, skapar du lätt en mysig atmosfär genom att dekorera trappstegen med grönt och blommor, gärna tillsammans med lyktor och ljusslingor. Det bildar olika nivåer och ger ett intressant intryck. Dessutom får du chans att visa ditt “trapp-arrangemang” utan att något försvinner bland alla dekorationer.

Julkransen

Du kan lika gärna ha en julkrans hängandes innanför dörren som utanför. Skapa en grön bas med lingonris eller tallris och addera små juläpplen, vaktelbär, kottar och kanske lite halmstrån. Vira röda band runt omkring och bind en rosett.

Julblommor i alla skepnader

Visst är det det något speciellt med julens blomdofter när du stiger in i någons hem. Inne i hallen kan du göra ett blickfång med olika blommor som hyacinter, julrosor, amaryllis och julstjärnor. Addera vitmossa, dekorationspinnar och små tomtar. Lägg lite grönmossa i en glasburk och låt en liten ljusslinga slingra sig inuti och utanpå burken. Lätt som en plätt och blir ett lysande komplement till den stora julblomman i kruka bredvid eller till adventsljusstaken.

Läs mer

Dela julinspiration med varandra

Tagga din bild med @plantagensverige på Instagram du också!

 


Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen