Tulpanlökar

Tulpanlökar ger en färgsprakande start på våren. Vårt sortiment är noggrant utvalt för att du ska kunna fylla dina rabatter med färggranna tulpaner år efter år.


Tulpanlökar är grunden till en av vårens mest ikoniska blommor, tulpanen. Dessa lökar planteras på hösten, ligger i vila under vintern och börjar växa så snart som marktemperaturen stiger igen.


Tulpaner finns i en mängd olika färger och former, vilket gör dem till populära val för trädgårdens yrvakna rabatter, men även som snittblommor. De är fleråriga växter, vilket betyder att de återkommer år efter år. Men deras livslängd kan variera beroende på sort och odlingsförhållanden. Vissa sorter, som 'Apeldoorn' och 'Queen of Night', är särskilt långlivade och kan blomma i många år om de får rätt skötsel.


Tulpanlökar köper du sorterade efter sort eller i mix. Att köpa tulpanlökar i storpack är ett effektivt sätt att snabbt skapa en massiv färgexplosion i trädgården. Med en mix av olika sorter kan man skapa en dynamisk och varierad blomning. Mixa exempelvis vita, röda, gula och rosa tulpaner för att sätta fart på rabatten efter vintervilan.


Tulpaner är vårblommande lökar och bör därför planteras på hösten, innan marken fryser. De behöver en period av kyla för att kunna utveckla sina blommor. Våra bästa råd för att lyckas med tulpanlökar är att plantera dem på rätt djup och i rätt jord. De bör planteras på ett djup som är tre gånger lökens höjd. Jorden ska vara väldränerad för att förhindra att lökarna ruttnar. Ett bra tips är att lägga ett lager grus eller sand i botten av planteringshålet för att förbättra dräneringen.


När tulpanerna har blommat över är det viktigt att låta bladen vissna ner naturligt. Bladen producerar nämligen näring till löken inför nästa års blomning. Om man klipper ner dem för tidigt kan det leda till att lökarna blir svagare och blommar sämre nästa år.


Med rätt skötsel kan tulpanlökar bli en långvarig och uppskattad del av trädgården. De är inte bara vackra att se på, utan bidrar också till den första känslan av vår efter en lång och mörk vinter.


Vi hoppas att dessa tips kommer att hjälpa dig att få ut det mesta av dina tulpanlökar. Vill du ha mer detaljerad information rekommenderar vi dig att läsa våra skötselråd, på så vis får du ut det mesta av dina tulpanlökar och skapar en blommande oas som ger glädje år efter år.

Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen