Fars dag – gröna presenttips till pappa

Andra söndagen i november är fars dag, dagen då alla pappor förtjänar lite extra uppmärksamhet. Ge pappa något grönt i år. Kanske en ny växt eller en bukett som säger allt du vill säga?

Fars dag – gröna presenttips till pappa

Oavsett om din far är en ivrig växtentusiast eller om han inte har gröna fingrar alls, blir blommor aldrig att bli fel till Fars dag. Blommor är en symbol för omtanke och tacksamhet. Det behöver faktiskt inte vara din egen pappa du vill uppmärksamma, utan kanske någon du känner som är en grym pappa och behöver lite extra uppskattning. Om du skriver ett kort med några fina ord har du en säker vinnare. 

Säg det med en bukett

Pappa är kanske inte den som oftast får en blombukett. Just av denna anledning kan en bukett blommor vara extra uppskattat. Välj bland vår ferdiga bukett til Fars dag eller gör din egen. Till exempel kan du kombinera några underbara rosor med säsongens gröna kvistar. Lägg gärna till en vas för att göra det hela komplett.

Terrarium – växter i glasbehållare

Vad sägs om att ge bort ett helt ekosystem i present? Ett terrarium är ett oberoende litet ekosystem som fungerar som ett växthus. Växtgrupper i glasbehållare är både trendiga och lätta att ta hand om – ett imponerande blickfång utan att kräva så mycket skötsel. Du kan köpa ett färdigt eller göra ditt eget terrarium.

Köttätande växt som present till Fars dag

Det är något fascinerande med köttätande växter. Venus flugfälla, med sina käkar med huggtänder, är verkligen en växt utöver det vanliga. Den äter inte dig eller din pappa, men den fångar faktiskt flugor på riktigt! En rolig växtpresent helt enkelt.

Enkel hemmaodling – året om

Ge pappa möjligheten att njuta av att odla sina egna örter och bladgrönt – året runt. Att odla hydroponiskt, i vatten och näring istället för jord, kan alla göra. Och det är lätt att komma igång, särskilt med ett startpaket för hydroponisk odling.

En trendig grön växt

Många har hoppat på den gröna växttrenden med mönstrade stora blad i spännande färger. Flera av de mest trendiga växterna är befriande lättskötta, så som Monstera, Kalatea och Rexbegonia. En grön växt kan därför vara ett bra val, även om han inte har de grönaste av fingrar. 

Presentkort via sms eller e-post

Om du inte kan träffa pappa på Fars dag, kan ett smidigt alternativ vara att ge honom ett presentkort. Digitala presentkort från Plantagen köper du direkt på vår hemsida. Välj leverans på Fars dag, så får pappa presentkortet via sms eller e-post den dagen, enklare blir det inte! Om du hellre vill köpa ett fysiskt presentkort kan du göra det i våra butiker.

Vad du än vill säga kan du säga det med växter och blommor. Låt fantasin flöda och fira pappa på fars dag!

Mer inspiration till presenterVenusflugfälla

Höjd 10 cm, Grön

9990
Läs mer

Hydroponisk odling Harvy startpaket

Längd 79 cm, Vit

649:-
Läs mer

Hydroponisk odling Harvy 3 kit

Längd 40 cm, Vit

499:-
Läs mer
Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen